Ασφάλιση Αυτοκινήτου - Διαφορά φροντίδας ατυχήματος & οδικής βοήθειας

 

Στα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου ασφάλισης οχημάτων υπάρχει μια κάλυψη που ονομάζεται «φροντίδα ατυχήματος» και πολλοί από εσάς την ταυτίζουν με την κάλυψη της οδικής βοήθειας, γιατί συνήθως παρέχεται και από τις ίδιες εταιρείες. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή, γιατί αυτές αποτελούν δύο διαφορετικά ασφαλιστικά προϊόντα και πρέπει να γνωρίζετε τις διαφορές και να γνωρίζετε ποια κάλυψη έχετε στο αυτοκίνητό σας για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων τη στιγμή που θα χρειαστείτε την οδική βοήθεια.

Τρεις είναι οι κύριες διαφορές:

  1. Η οδική βοήθεια είναι μια προαιρετική κάλυψη στο ασφαλιστήριο αυτοκινήτου με πρόσθετο κόστος, ενώ η «φροντίδα ατυχήματος» περιλαμβάνεται συνήθως στις καλύψεις του ασφαλιστηρίου αυτοκινήτου χωρίς να τη ζητήσει ο ασφαλισμένος και δεν έχει κόστος.
  2. Η οδική βοήθεια ενεργοποιείται σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για ατύχημα είτε πρόκειται για βλάβη, ενώ η «φροντίδα ατυχήματος» ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση ατυχήματος.
  3. Η οδική βοήθεια έχει ως κύριο αντικείμενο τη «βοήθεια προς το όχημα» σε κάθε περίπτωση, ενώ η «φροντίδα ατυχήματος» έχει ως κύριο αντικείμενο τη «βοήθεια προς τον ασφαλισμένο» τη στιγμή του ατυχήματος και τη συλλογή πληροφοριών και εγγράφων σχετικών με το ατύχημα και τη ζημιά.

Η κάλυψη της «φροντίδας ατυχήματος» είναι πολύ χρήσιμη σε περίπτωση ατυχήματος και μας απαλλάσσει από πολλές διαδικασίες, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν μας παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια
σε περίπτωση βλάβης.

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Παναγή Τσαλδάρη 16
121 34, Περιστέρι
Τηλέφωνο: 211 411 2761  

EMAIL

mylifepartners@mlp.gr

FOLLOW US

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

logo footer